divendres, 31 de juliol del 2009

Robert Capa

Avui hem anat al MNAC a veure l'exposició de fotografía de Robert Capa. Si home, aquell de la foto del soldat que cau mort a terra!



Ara si que us sona, oi??
No sé si heu llegit ultimament la polèmica que hi ha sobre aquesta foto, que si està agafada al moment, que si es un montatge..... ara sembla ser que no era ben bé al front de combat i que va ser una simulació.... en fi... I A MI QUE! es la seva foto més famosa, et podrar agradar més o menys, però el fet es que evidentment te moltíssimes altres fotos i una gran història darrera, i la veritat es que val la pena no només veure les fotos a primera línea de guerra, sinó també llegir com va començar en aquest món, com va sobreviure i com va acabar.

Deu ni do quina vida mes moguda! Va estar a la guerra civil espanyola, a la guerra entre xina i japó, i sobretot destacar les espectaculars fotos del desembarcament de Normandia. Això que tots nosaltres com a molt hem vist en pel·lícules i que sempre suposses que està magnificat

En fi, una exposició molt recomanable, i que teniu fins el 27 de Septembre per gaudir-la, i a sobre gratuïta! no us queixareu!!!

4 comentaris:

  1. Eips, pels que vulgueu conèixer la meva opinió de l'exposició ...
    Molt molt recomanable!!!
    Especialment si teniu la sort de trobar un guia improvitzat com nosaltres disfrutareu moltissim.
    Es tractava d'un avi acompanyat de la filla i la neta. Els anava narrant la Batalla del Segre, fotografiada per Capa, en primera persona.
    SIMPLEMENT EMOCIONANT!
    Petons
    Roci

    ResponElimina
  2. Oh, oh. La Roci "también existe" Oh!!!

    Molt be per la recomenació, porto hores i hores intentant veura la relació entre el pallo aquest i Nicaragua i no dec esta fi, perque no la veig. Només he trovat tres lletres coincidents: "c", "a" i "r"). Igual espereu trovar-vos en mitg d'una guerra i necessitaveu unes nocions de fotografia bélica.

    Petons

    ResponElimina
  3. Ostres Lluís, mira que ets curt eh!!!
    No sabies que en la guerra civil que va fotografiar Robert Capa, va estar a Granda i Leon???
    Ciutats colonials de Nicaragua!!!
    es que no t'enteres!! jejejejeje.

    Va, no et facis de pregar i ves a veure l'exposició amb els nens, que segur que els hi encantarà, jajajaja.

    Apa, bones vacances!

    ResponElimina
  4. En blanc i negre..........i sense tias guarras...... ni tios que de segur que son una invencio del Photoshor, per cert, sembla que abans con no existia, feien que el tios caiguesin segons els crits que fotia la Gerda Taro, be, una explicacio al marge, reprenen el fil, sense cap mena de voyeurisme........... segur que pasem d'anari

    ResponElimina